TEKNO-Hanke on mukana Parasta aikaa -koulutustapahtumassa 25.10.2018

×

Virheviesti

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /var/www/virtuaalialusta.teknohanke.fi/html/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters funktiossa drupal_get_feeds() (rivi 394 tiedostossa /var/www/virtuaalialusta.teknohanke.fi/html/includes/common.inc).

TEKNO-Hanke on mukana Parasta aikaa -koulutustapahtumassa 25.10.2018

TEKNO-Hankkeen osaamistärskyt järjestetään tänä syksynä hieman uudella tavalla, nimittäin TEKNO-Hanke lähtee mukaan sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille järjestettävään Parasta aikaa -koulutustapahtumaan. TEKNO-Hanke on esillä tapahtumassa omalla osastopaikallansa, jonne hankkeen osatoteuttaja Upgraded on kutsunut mukaan neljä startup-yritystä. Upgraded on Suomen terveysalan startupien yhdistys, joka muun muassa tukee startupien verkottumista alan eri toimijoiden kanssa.

Parasta aikaa -tapahtuma on tarkoitettu kaikille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, johtajille, päättäjille ja opiskelijoille, jotka ovat moniammatillisesti mukana ikäihmisten palveluissa. Tapahtuma järjestetään 25.10.2018 Finlandia-talossa. Tapahtuma on avoinna torstaina 25.10. klo 8.00⎼16.00, luennot alkavat aamulla klo 9.00. Edellisen kerran vuonna 2016 järjestetyssä tapahtumassa oli noin 1200 kävijää. Koulutus- ja näyttelypäivän järjestäjä on Tehy ry.

TEKNO-Hankkeen osaamistärskyjen tarkoituksena on muun muassa lisätä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten tietoisuutta uusista kotona pärjäämistä edistävistä terveysalan innovaatioista ja tuotteista ja toisaalta lisätä alan startup-yritysten näkyvyyttä. Tämän lisäksi tavoitteena on, että näiden eri osapuolien välillä syntyisi paljon vuoropuhelua eli esimerkiksi, että sote-alan ammattilaiset saavat antaa yrityksille mielipiteitä ja palautetta heidän tuotteistansa.

 

TEKNO-Hankkeen osastolla Parasta aikaa -tapahtumassa voit tavata seuraavat yritykset:

Beat2Phone

Beat2Phone on luotettava ja helppokäyttöinen EKG-mittari ja puhelinsovellus henkilöille, joilla on huolia sydänterveytensä kanssa. Beat2Phone-mittarilla pystyt itse kotioloissa tallentamaan oman EKG-sydänkäyräsi, esimerkiksi silloin kun sinulla on tuntemuksia tai oireita sydämessäsi.

Beat2Phone-laitteen käyttäjän tarvitsee ainoastaan asettaa sykevyö rintakehälle ja painaa sovelluksen rekisteröi-painiketta, jolloin laite tallentaa tuntemukset mobiililiatteen muistiin myöhempää tarkastelua varten. Tuloksena on sydänfilmi, joka auttaa sinua ja lääkäriäsi ymmärtämään oireidesi syitä. Beat2Phone on kätevä apu, kun halutaan saada sydänfilmiä satunnaisista tykyttelyistä ja tuntemuksista.
Lisätietoja: www.beat2phone.com

Physilect

Physilectin liikkentunnistuskamerasta ja pilvipalvelusta koostuvan ratkaisun avulla fysioterapeutti voi suunnitella asiakkaalleen yksilöllisen kuntoutusohjelman, jonka mukaan asiakas voi tehdä harjoitteita kotonaan. Fysioterapeutti voi seurata asiakkaan harjoittelun toistojen määrää ja harjoitteiden onnistumista etänä, antaa välitöntä palautetta ja esimerkiksi päivittää harjoitusohjelmaa kuntoutumisen edetessä. 

Pelimäinen käyttökokemus aktivoi ja motivoi asiakasta säännölliseen omatoimiseen harjoitteluun. Physilectiä voidaan käyttää esimerkiksi ikääntyneiden, neurologisten ja postoperatiivisten asiakkaiden kuntoutuksessa. Lisätietoja: www.physilect.com

 

Sanoste

Sanoste tarjoaa ikäihmisille harrastuksia kotiin videopuheluiden välityksellä.  Erilaisia harrastuksia on laaja valikoima, esimerkiksi tuolijumppaa, joogaa, meditaatiota, laulamista ja asiantuntijaluentoja.

 

Harrastukset ovat reaaliaikaisia, eli ohjaaja on läsnä opastamassa ja motivoimassa osallistujaa. Harrastukset eivät siis ole videotallenteita, vaan ne välitetään asiakkaan (tabletti-)tietokoneelle verkkokaupassa olevan aikataulun mukaisesti. Harrastukseen osallistutaan vastaamalla ohjaajan videopuheluun, yhtä nappia painamalla. Kaikki ohjaajat ovat oman alansa ammattilaisia, jotka neuvovat osallistujia palvelun aikana. Lisätietoja: www.sanoste.fi/

 

PeiliVision

Peilin VR-alusta (VR = virtual reality, virtuaalitodellisuus) tarjoaa kuntoutujalle yksilöllisiä ja motivoivia harjoituksia, ja terapeutille, kuten neuropsykologille, puhe- tai toimintaterapeutille, työkalun kuntoutusprosessin suunnitteluun. Kuntoutuja voi virtuaalilasien ja kuntoutusalustan avulla tehdä harjoitteitaan vaikkapa kotisohvallaan ja olla etäyhteydessä terapeuttiin.

Peilin kehittämän kuntoutusalustan avulla terveydenhuollon ammattilainen – kuten neuropsykologi, puhe- tai toimintaterapeutti – pystyy luomaan kuntoutujalle yksilöllisen harjoitteluympäristön virtuaalitodellisuuteen. Terapeutti voi seurata harjoitusten suoritusta reaaliajassa ja nähdä saman näkymän mitä kuntoutuja itse näkee. Harjoittelun tulokset ovat mitattavissa, joten kuntoutujan edistymisen seuranta ja kuntoutusprosessin jatkosuunnittelu helpottuvat. Lisätietoja: www.peilivision.fi

Share