Upgraded yhdistää terveysalan startupeja ja kotihoidon palveluntarjoajia TEKNO-hankkeessa

×

Virheviesti

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /var/www/virtuaalialusta.teknohanke.fi/html/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters funktiossa drupal_get_feeds() (rivi 394 tiedostossa /var/www/virtuaalialusta.teknohanke.fi/html/includes/common.inc).

Upgraded yhdistää terveysalan startupeja ja kotihoidon palveluntarjoajia TEKNO-hankkeessa

Terveysalan startup-yritysten yhdistys Upgraded on ollut aktiivinen osatoteuttaja TEKNO-hankkeessa. Tästä voit lukea tiivistetysti, mitä Upgraded on tehnyt tähän saakka yhdessä TEKNO-hankkeen kanssa vuonna 2018.

Sosiaali- ja terveydenhuollon rakennemuutos ja omaehtoisen terveydenhallinnan korostuminen aiheuttavat paineita alalla työskentelevien teknologiaosaamiselle ja alan yritysten palvelutuotannolle. Muutos haastaa sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia että asiakkaita hyödyntämään teknologisia ratkaisuja yhä enemmän. Tämän vuoksi alan ammattilaisilla tulee olla riittävä tietämys olemassa olevista teknologiaratkaisuista sekä ohjausosaamista teknologian käytön ohjaamiseksi asiakkaalle. Teknologiaosaaminen on myös kilpailuvaltti niin alan ammattilaisille, alalle valmistuville kuin alan yrityksille. TEKNO-hankkeen tavoitteena on tukea sosiaali- ja terveysalan työntekijöiden, alan opiskelijoiden sekä yksittäisen kansalaisen hyvinvointi- ja terveysteknologiaosaamista.

Yksi TEKNO-Hankkeen tavoitteista on myös tukea terveys- ja hyvinvointialoilla toimivia startup yrityksiä. Upgraded on työskennellyt aktiivisesti tämän tavoitteen saavuttamiseksi, muun muassa luomalla näkyvyyttä yrityksien ratkaisuille ja parantamalla verkostoitumismahdollisuuksia startup yritysten, terveysalan ammattilaisten ja suurempien terveysalan toimijoiden, kuten julkisen sektorin välillä.

TEKNO-Videot

Keväällä 2018 TEKNO-Hanke on yhdessä Upgradedin ja kahdentoista startup-yrityksen kanssa tuottanut tuote-esittelyvideoita kotona pärjäämistä edistävistä teknologioista ja tuotteista. Videot on julkaistu TEKNO-Hankkeen virtuaalialustalla. Videoiden tavoitteena on välittää tietoa eli lisätä uusien teknologioiden ja tuotteiden näkyvyyttä ja toimia opetusmateriaalina eli edistää hyvinvointi- ja terveysteknologiaosaamista. Videot löytyvät myös Upgradedin Youtube-kanavalta, TEKNO-Hanke -soittolistalta. Videoita saa vapaasti jakaa ja levittää esimerkiksi sosiaalisessa mediassa!

TEKNO-Tärskyt

Kuluneen vuoden aikana Upgraded on ollut mukana järjestämässä kaksia TEKNO-Tärskyjä tai -tapaamisia. Näiden tapahtumien päätavoitteena on ollut edistää verkostoitumista terveys- ja hyvinvointialojen eri tekijöiden välillä ja antaa mahdollisuuksia tutustua uusiin teknologioihin.

Yhdet TEKNO-Tärskyt järjestettiin Upgraded Life Festivaleilla 31.5., missä osallistujilla oli mahdollisuus tutustua terveysteknologia-alaan nykytilanteeseen ja tulevaisuuteen laajemminkin. TEKNO-Tärskyillä kotihoitoon ja kuntoutukseen keskittyvät startupit, kuten VideoVisit, PeiliVision, Sanoste ja Overvahoiva, pääsivät tapaamaan muita yrittäjiä ja terveydenhoidon, fysioterapian ja kotihoidon ammattilaisia Uudeltamaalta. Mukana verkostoitumassa oli myös julkisen puolen asiantuntijoita ja suurempien yrityksien edustajia.

TEKNO-Lounastapaaminen Hollannin kotihoidon delegaation kanssa

Toukokuussa Upgradedilla oli kunnia vastaanottaa vieraakseen Hollannista vaikutusvaltainen kotihoidon delegaatio. Osana TEKNO-hanketta järjestettiin lounastilaisuus, jossa startup -yrityksillä oli mahdollisuus esitellä ratkaisujaan ja verkostoitua kansainvälisten vieraidemme kanssa. Hollannin kotihoidon delegaatiossa oli vaikutusvaltaisia osallistujia, esimerkiksi ministeriöiden edustajia sekä ikäihmisten asumiseen ja hoitoon erikoistuneiden organisaatioiden johtohenkilöitä.

Tavoitteena oli vahvistaa kansainvälisiä suhteita ja oppia erilaisten markkina-alueidemme yhteneväisyyksistä ja eriäväisyyksistä. Tapaamiseen osallistuneet startupit (Physilect, Beat2Phone, Popit, Sanoste ja PeiliVision) näkivät tapahtuman erinomaisena mahdollisuutena verkostoitumiseen ja delegaation jäsenet olivat hyvin kiinnostuneita uusista tuotteista ja kontakteista. Neuvottelut jatkuvat ja toivomme että tapaamisista syntyy aktiivista kansainvälistä yhteistyötä!

Hollannin arvovaltainen kotihoidon delegaatio kävi tapaamassa TEKNOssa mukana olevia startup-yrityksiä Maria01 startup-keskuksessa toukokuussa 2018.

 

TEKNO-hanke jatkuu helmikuuhun 2019 saakka. Jos olet terveysalan yrittäjä,  ammattilainen tai muuten kiinnostunut alan innovaatioista ja olisit kiinnostunut tulemaan mukaan hankkeeseen, ota yhteyttä osoitteeseen info@upgraded.fi.
Otamme sinut mielellämme mukaan!

TEKNO-hankkeen päätoteuttajana toimii Laurea-ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajina toimivat Posintra Oy, Upgraded sekä Vantaan Invalidit. Hankkeen toiminta-aika on 1.3.2017–29.2.2019. Projektin päärahoittaja on Euroopan sosiaalirahasto ESR.

Share