PeiliVision

×

Virheviesti

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /var/www/virtuaalialusta.teknohanke.fi/html/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters funktiossa drupal_get_feeds() (rivi 394 tiedostossa /var/www/virtuaalialusta.teknohanke.fi/html/includes/common.inc).
Share

PeiliVision

Tuotteen kuvaus: 

PeiliVision: Virtuaalitodellisuuden työkalu neurologiseen kuntoutukseen

Peilin VR-alusta (VR, virtual reality) tarjoaa kuntoutujalle yksilöllisiä ja motivoivia harjoituksia, ja terapeutille, kuten neuropsykologille, puhe- tai toimintaterapeutille, työkalun kuntoutusprosessin suunnitteluun.

Kuntoutuja voi virtuaalilasien ja kuntoutusalustan avulla tehdä harjoitteitaan vaikkapa kotisohvallaan ja olla etäyhteydessä terapeuttiin.

Peilin kehittämän kuntoutusalustan avulla terveydenhuollon ammattilainen – kuten neuropsykologi, puhe- tai toimintaterapeutti – pystyy luomaan kuntoutujalle yksilöllisen harjoitteluympäristön virtuaalitodellisuuteen. Terapeutti voi seurata harjoitusten suoritusta reaaliajassa ja nähdä saman näkymän mitä kuntoutuja itse näkee. Harjoittelun tulokset ovat mitattavissa, joten kuntoutujan edistymisen seuranta ja kuntoutusprosessin jatkosuunnittelu helpottuvat.

Sairaaloissa ja hoitolaitoksissa samat harjoitteet, joita tehdään lähiterapiatyössä, voidaan toteuttaa moniammatillisena yhteistyönä. Esimerkiksi puheterapeutti voi tehdä potilaan kanssa neuropsykologin suunnittelemia harjoitteita tai hoitajat voivat tehdä potilaan kanssa puheterapeutin suunnittelemia harjoitteita myös viikonloppuisin.

Peilin virtuaalitodellisuusalusta on käytössä muun muassa HUS Porvoon AVH-yksikössä ja Espoon sairaalassa sekä suurimmilla yksityisillä kuntoutuspalvelujen tarjoajilla.